Wat is cloud computing dan precies?

Indien hardware, software en toepassingen beschikbaar worden gesteld via het internet spreken we van Cloud computing. Voorbeelden van Cloud-diensten zijn Online-backup en hosted Exchange, maar ook het laten hosten van uw website bij een provider is een cloud-dienst. Het aanbod van cloud-diensten breidt steeds verder uit. Hosted virtual desktops, uw eigen server online of zelfs een volledig online netwerk kunt u in de cloud (laten) realiseren en als een dienst afnemen. Wij bieden ook een professionele telefooncentrale als cloud-dienst aan.

Flexibel

Omdat u diensten afneemt uit de cloud (= het internet) kunt u overal over uw diensten beschikken. Cloud-diensten maken om die reden thuis- en flexwerk een stuk eenvoudiger, maar ook het werken vanaf diverse locaties in het algemeen.

Schaalbaar

Omdat aanbieders van cloud-diensten over veel capaciteit beschikken kunt u eenvoudig uw diensten uitbreiden. U bent niet langer afhankelijk van de uitbreidingsmogelijkheden (en vooral onmogelijkheden) van uw eigen hardware. Heeft u snel meer capaciteit nodig? Dit is vaak geen enkel probleem en neemt ook geen enorme investeringen met zich mee.

Kostenbesparend

U geniet het voordeel van de massa. Uw eigen datacenter bouwen ligt waarschijnlijk buiten uw mogelijkheden. Waarom gebruikt u dan niet de voorzieningen die voor anderen al gerealiseerd zijn? Door flexibel om te gaan met capaciteit voor verschillende afnemers kunnen diensten vaak tegen lage kosten aangeboden worden. Waarom zou u bijvoorbeeld zelf een mailserver aanschaffen, laten inrichten en onderhouden terwijl u voor een klein bedrag per maand een mailbox op een professioneel platform kunt afnemen als dienst?

online backup