Wat is een CMS?

CMS staat voor 'Content Management System'. Simpel gesteld is een CMS een out-of-the-box website die u in staat stelt zelf op een eenvoudige manier de inhoud van uw website te beheren. Het raamwerk van de website is al voor u gemaakt, u hoeft er alleen maar pagina's met inhoud in te stoppen, en dat kan met een eenvoudige editor die door iedereen met een beetje kennis van een tekstverwerker (zoals bijvoorbeeld Microsoft Word) gebruikt kan worden.

Met een beetje hulp van start

In principe heeft u slechts een hosting-provider nodig waar u een CMS kunt afnemen. Wij bieden bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend) WordPress aan. Ook onze eigen website is met WordPress gemaakt. Als u zelf handig bent en wat tijd investeert zal het geen probleem zijn om zelf een geschikt thema te kiezen, pagina's aan te maken en de juiste toepassingen (plug-ins of widgets) op de juiste plaats op de site te zetten. Heeft u die handigheid of de tijd niet? Dan kunnen wij dat voor u doen. Na een inventarisatie van uw wensen bouwen wij de basis voor u op en desgewenst zelfs de content waarmee u wilt starten. U kunt vervolgens zelf wijzigingen aanbrengen wanneer u dat uitkomt.

Design en content gescheiden

Omdat het ontwerp van de website apart opgeslagen is van de content is het eenvoudig om voor een nieuw uiterlijk van uw site te kiezen wanneer u bijvoorbeeld aan een andere uitstraling toe bent. Een ander thema is in een handomdraai gekozen, ook als u aan de content niets verandert ziet uw website er zo helemaal anders uit.

Enorm aanbod van plug-ins

Als u kiest voor een populair Content Management Systeem zoals WordPress, beschikt u over een enorm aanbod van plug-ins. Plug-ins zijn kleine programma's die onderdeel van het CMS uitmaken en functionaliteit aan uw website toevoegen. Denk daarbij aan een foto-slider, een uitgebreidere tekst-editor of een portfolio-module. Wat u nodig heeft is door iemand anders vaak al bedacht én gemaakt. Daar plukt u de vruchten van.

Kostenbesparing

En dan nu de kosten voor een geavanceerd stuk techniek als hierboven beschreven is. Onze website is gemaakt met WordPress, voorzien van verschillende plug-ins en een thema. Om u een idee te geven van de kosten die wij hiervoor gemaakt hebben naast de hosting van onze website: Niets. Alles wat u hier op deze site ziet is gratis beschikbaar. Gekker kunnen wij het niet voor u maken.